pagina de medicină de laborator

 

Despre medicina de laborator…

Este incontestabil faptul că medicina de laborator a evoluat de la o disciplină clinică clasică axată pe furnizarea de informații de diagnostic de încredere, la o întreprindere mai largă care vizează explorarea căii biochimice în sănătate, la descoperirea biomarkerilor și dezvoltarea de tehnologii inovatoare. Indiferent de obiectivele în curs de dezvoltare și perspectivele de viitor, diagnosticul de laborator rămâne, totuși, o parte vitală a deciziilor clinice și terapeutice, în care rezultatele testelor sunt componente esențiale ale strategiilor de screening (de exemplu, predicție de risc cardiovascular și de screening de cancer), de monitorizare terapeutică și a prognosticului pacienților cu afecțiuni acute și cronice.

Testele de laborator permit furnizarea de informații care nu pot fi văzute, auzite sau atinse de medic. Tu și doctorul tău invățați multe lucruri despre sănăntatea ta prin testarea sângelui tău.

Fie că este vorba de măsurarea nivelului de colesterol pentru a determina pacienții cu un risc pentru boli cardiovasculare, secvențierea ADN-ului din tumori pentru a decide cea mai bună alegere de chimioterapie, sau cultivarea unei secreții pentru a indica cauza unei infecții gastro-intestinale, medicina de laborator este acolo ca un liant între pacienți și medici în scopul îmbunătățirea sănătății lor.

De la teste simple la teste complexe, medicina de laborator ocupă un loc central în sistemul de sănătate, majoritatea deciziilor de tratament bazându-se pe rezultatele testelor de laborator.